FAQ’s Boek

De veelgestelde vragen over ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen vind je hieronder.

En ik heb ook de 10 meestgestelde vragen beantwoord via video.

 1. Waar kan ik je boek kopen? BoekenGilde.
 2. Wat krijg ik als ik je boek koop? Een praktisch handboek om duurzame keuzes te maken om tot een energieneutrale woning te komen bij nieuwbouw. Overzichtelijke voor- en nadelen per keuze. Daarnaast kun je tijdens het lezen van het boek een wensenlijst invullen, handig om mee te nemen naar de architect.
 3. Is het boek ook geschikt als je informatie zoekt voor duurzame renovatie? Het boek is geschreven voor nieuwbouw, wel kun je veel duurzame keuzes overnemen en het is inzichtgevend kijkend naar de voor- en nadelen van keuzes.
 4. Wanneer krijg ik het boek als ik het bestel? Binnen enkele werkdagen na bestelling (zie punt 1) krijg je het boek thuis gestuurd.
 5. Wat vinden anderen van je boek? We vragen lezers om recensies te schrijven op Bol.com. Daarnaast staan in het boek 6 testimonials van tevreden relaties. Wij horen van lezers vaker dat het vlot geschreven is en geschikt voor de ‘leek’.
 6. Kan ik direct aan de slag met het boek? Ja, via de inhoudsopgave krijg je een duidelijk beeld van de te nemen stappen en duurzame keuzes.
 7. Hoe ziet je boek eruit? Het boek heeft een softcover en het formaat is A5, met 160 pagina’s in kleur en acht illustraties.
 8. Kan ik met vragen bij jullie terecht? Je kunt via e-mail altijd vragen stellen. Als het gaat om antwoorden of berekeningen die veel tijd kosten, dan brengt Theo een uurtarief in rekening. Mail naar smidt201@gmail.com met je vragen.
 9. Kan ik een energiebalansberekening laten uitvoeren door Theo? Ja dat kan. Mail naar smidt201@gmail.com. Hieraan zijn wel kosten verbonden.
 10. Ik zag een foutje in jullie boek, wat nu? Wat goed van je. Wij waarderen het enorm als je dat foutje doorgeeft, dan zorgen we dat het in de volgende druk eruit gehaald wordt. Mail je opmerking/feedback naar smidt201@gmail.com.
 11. Hoeveel kost dit boek? Het kost 21,95 excl. verzendkosten. (26,70 inclusief verzendkosten en incl. 9% btw)
 12. Geeft Theo Smidt ook lezingen of presentaties? In de huidige coronatijd kan dat alleen online en dat vindt hij niet prettig. Als de coronamaatregelen voorbij zijn ben je welkom om contact op te nemen voor een lezing of presentatie.
 13. Zijn er al publicaties over jullie boek? Via deze pagina houden we dit bij.
 14. Kan ik jullie volgen op social media? Atty verzorgt de posts op alle social media kanalen. Via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram kun je ons volgen.
 15. Ik zag dat het boek een tweede druk heeft, zijn er inhoudelijke aanpassingen gedaan? Vanaf 19 maart 2021 is de tweede druk beschikbaar. Er stond één onvolledige tabel in over de kosten, die is aangepast in de tweede druk.
 16. Wie heeft de cover en de illustraties gemaakt? Illustrator Githa Schrijver.
 17. Wie heeft jullie boek geredigeerd? Redacteur Giséla Fidder.
 18. Wie heeft jullie boek uitgegeven/gedrukt? BoekenGilde in Enschede.
 19. Komt er een vervolg op dit boek? In principe niet, tenzij er veel vraag naar is. Atty van de Brake is wel bezig met een ander boek, maar dit gaat niet over duurzaam bouwen.