Theo Smidt

Energieadviesbureau Enadco is opgericht door Theo Smidt.

Theo SmidtSinds 2014 geeft hij energieadvies aan particulieren, architecten en ondernemers die duurzaam willen (ver)bouwen of renoveren.

Achtergrond

Bekijk zijn LinkedIn-profiel.

Theo Smidt heeft gewerkt aan industriële meetwaarde omvormers en startte daarna een
installatiebureau. In 1984 kwam hij in aanraking met fotovoltaïsche cellen (zonnepanelen of PV panelen). De jaren daarna heeft hij ervaring opgedaan in de bouw, zowel installatietechnisch als bouwkundig.

Zonnepanelen
Meer dan 30 jaar geleden bouwde hij voor het eerst een systeem met elektrische zonnepanelen (PV). In de jaren daarna heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan met duurzaam bouwen (DUBO) in combinatie met zonnepanelen.
In 2004 startte hij, samen met een compagnon, Esdec BV, een bedrijf gespecialiseerd in montagesystemen voor zonnepanelen. Ze vonden o.a. een handig kliksysteem voor zonnepanelen uit (ClickFit). Na tien jaar heeft hij zijn aandelen in dit bedrijf verkocht en geeft nu op persoonlijke basis energieadvies.

duurzaamheidMissie Enadco
In Nederland worden er nog te weinig duurzame en energiezuinige woningen en bedrijfspanden gebouwd. Het gebruik van zonnepanelen wordt vaak buiten beschouwing gelaten, omdat de investering afschrikt. Dat de investering binnen vijf jaar kan worden terugverdiend, is echter een goede reden om zonnepanelen te overwegen. Daarnaast geeft het uw pand meerwaarde, want energiezuinige gebouwen zijn niet de toekomst, het is nu al een zinvolle en duurzame investering.

Theo rijdt vanuit duurzaamheidsoogpunt zelf een elektrische auto. Hij is een van de eerste Tesla-autorijders in Nederland en fietst met plezier op de elektrische Van Moof.

Duurzame huizenroute
Sinds 2017 doet Theo mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Begin november kunnen geïnteresseerden duurzaam gebouwde huizen bewonderen. Bekijk hier zijn energieneutrale woning.

Kennismaken
Met zijn uitgebreide bouw- en installatietechnische ervaring geeft hij graag advies om het wooncomfort of werkklimaat te verbeteren en de energielasten te verlagen. Duurzaamheid is hierbij altijd leidend. Zijn specialisatie is isolatie en het inzetten van zonne-energie om energie op te wekken.

Neem contact op voor het maken van een afspraak met Theo Smidt via e-mail: info@enadco.nl of bel: 06 53404737.