Boek: Eenvoudig duurzaam bouwen

Eenvoudig duurzaam bouwen

Samen met Atty van de Brake schreef ik het boek Eenvoudig duurzaam bouwen, Bouw je energieneutrale droomhuis zonder warmtepomp.

Het is nu te koop!

Boek: waar gaat het over?

Je droomt al jaren over een duurzaam gebouwd energieneutraal huis. Je ziet het voor je. En nu ga je die droom waarmaken. Misschien heb je al een kavel op het oog. Of weet je al zeker welke regio (of land) favoriet is. Dan is nu het moment om de stap van droom naar bouwen te zetten. Superspannend want waar begin je?

Uniek energieneutraal bouwconcept zonder warmtepomp

In dit boek neemt adviseur duurzaam bouwen ing. Theo Smidt je – aan de hand van het Enadco-bouwconcept – mee langs de belangrijkste stappen en keuzes. Heel handig, want zo vergeet je niets en ben je goed voorbereid tijdens het eerste gesprek met de architect.

Je leert meer over de 6 duurzame keuzes van het Enadco-bouwconcept, te weten:

  • Kies (bij voorkeur) voor houtskeletbouw
  • Isoleer maximaal
  • Leg het hele dak vol met zonnepanelen (wek je eigen energie op)
  • Verwarm elektrisch (Lees over een 3-jarig onderzoek naar infraroodpanelen versus de warmtepomp). “Aan de hand van dit onderzoek concluderen Duitse wetenschappers dat infraroodpanelen zowel economische als ecologische voordelen met zich meebrengen ten opzichte van de warmtepomp.” (tekst: Hidde Middelweerd op Gawalo/artikel Aardgasvrij verwarmen met infraroodpanelen: goed idee, of niet). Infraroodpanelen of elektrische (vloer)verwarming zijn dus goede opties
  • Bouw dampopen en ventileer goed
  • Houd het simpel

Dit unieke bouwconcept, dat Theo Smidt heeft ontwikkeld vanuit zijn jarenlange energieadvies- én bouwervaring, biedt de garantie om met minimale installaties duurzaam, comfortabel en zeer energiezuinig te leven in jouw droomhuis. Dus waar wacht je nog op!

Bonus: tijdens het lezen van dit boek stel je ook een praktische wensenlijst op voor de architect, aannemer en installateur.

FAQ’s

De veelgestelde vragen over ons boek en de antwoorden hierop vind je hier.
Of bekijk het antwoord via video op de 10 meestgestelde lezersvragen.

Ubuntu wij zijn de aarde

In de uitgave Ubuntu Wij zijn de aarde, staat een verhaal over mij geschreven door Atty van de Brake. Dit verhaal staat ook achterin ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen.

Op 18 juli 2020 is de (gratis) Online Experience Mandeladag waar dit boek gelanceerd wordt.

In dit boek staan 67 bijzondere verhalen van betrokken mensen. Hiermee zijn we deelgever.